Bitcoin/Litecoin Paper Wallet(Kağıt Cüzdan) Oluşturma ve Kullanma

Aşağıda belirtilen borsalara referans linkimle üye olursanız ufakta olsa bir katkınız olabilir. Olan herkese teşekkürler.

https://www.binance.com/?ref=18277276

http://upcoin.com/?ID=1c595e58

 

Merhaba arkadaşlar bitcoin/litecoin kullanımının belki de en önemli gerekliliklerinden biri olan cüzdan oluşturmayı(kağıt cüzdan) yazmaya çalışacağım.

BTC/LTC sistemlerinde çeşitli cüzdan tipleri var öncelikle onları yazalım.

1. Bilgisayarlarda çalışan cüzdan programları:Tahmin edebileceğiniz gibi çoğu kullanılan cüzdan bu şekilde.

2. Mobil cihazlarda çalışan cüzdan programları:Telefonlarımızda kullandıklarımız.

3. Donanımsal cüzdanlar

4. Paper wallet:Özel anahtar ve adresimizi kağıda basıyoruz.

5. Brain wallet:Kafamıza yazıyoruz tabi unutma ihtimalimiz yüksek 51 karakter tutmak gerekiyor.

Paper wallet ve brain wallet hack olaylarına karşı birebir , online oluşturulmadığı için paramızı kaybetme ihtimalimiz çok düşük. 

PAPER WALLET OLUŞTURMA

Esas konumuz olan kağıt cüzdana geçiyoruz. Öncelikle bu linkteki bağlantıya ulaşıp dosyamızı indiriyoruz.

Daha sonra bilgisayarımızın internetle olan ilişkisini kesip indirdiğimiz dosyayı açıyoruz ve hangi sistem için cüzdan oluşturacaksak işaretli dosyayı açıyoruz.

GitHub litecoin project liteaddress.org JavaScript Client Side Litecoin Wallet Generator

Çıkan ekranda imlecimizi kafamıza göre kaydırıyoruz,belli bir süre sonra aşağıdaki görüntü oluşacak.

liteaddress.org (1)

Aşağıdaki işlemleri gerçekleştirerek cüzdanımızın son halini oluşturuyoruz. BIP38 Encrypt yapmak çalınmasını daha da zorlaştırıyor,passphrase’i unutursanız coinleriniz de yanar gider.Ancak şifrelediğimizde cüzdanı açmak biraz daha uğraştırıcı.Çoğu kişinin zorlandığı bu durumu da altta anlatacağım.liteaddress.org

Son olarak son şeklini yazdırarak kağıt cüzdanımızı elimize alıyoruz. Şu ana kadar offline işlem yaptık , bilgisayarınızın online olmadığına emin olun yoksa bir kıymeti yok bu kadar uğraşın.

Cüzdanımızı elimize aldıktan sonra eğer yazıcı online olarak yazdırılanları kaydediyorsa bunları da silmeyi ihmal etmiyoruz.

PAPER WALLET’I KULLANILMAK ÜZERE AKTİF ETMEK

Kağıt cüzdanımızı oluşturduğumuzda hiçbir online bağı olmadığı için bilgisayar cüzdanımıza veya telefon cüzdanımıza veya online cüzdanımıza private keyimizi aktarmamız gerek.

Eğer passphrase koyduksak bu iş biraz daha dolambaçlı ancak 1 gün sonunda nasıl yapılacağını bulduğum için Türkçe kaynak olması açısından yazacağım.

BIP38 şifreli olan private keyimizi githubdan indirdiğimiz dosyayı tekrar açarak “wallet details” ı açıp aşağıdaki işlemleri yapıp Decrypt ediyoruz.

12

Şifreli keyimizi açtıktan sonra artık kullanabileceğimiz private keyimize ulaşıyoruz.3.png

Bu keyimizi artık herhangi bir cüzdana atıp kullanabiliriz.

Ben litecoin için litecoin core ve electrum masaüstü walletlarını kullandım ancak sonuca ulaşamadım. En sonunda https://www.litevault.net/ adresine private keyimi girip buradaki cüzdanımdan litecoin in masaüstü cüzdanı olan litecoin core’a aktardım.

Mantıklı yatırımlar dilerim.

 

My Litecoin Wallet :  LWv1GNpKPypp8rXEbisy8dFJvERzL7Yhzj

Yorum bırakın